The Annual General Meeting and International Conference for Restorative Reproductive Medicine

IIRRM brings together research, education, clinical practice and case studies for a full agenda, with a pre-conference September 6, hosted by Neo Fertility. This conference is an ideal opportunity for researchers, clinicians, students, Fertility Awareness Educators and other Allied Health Professionals at all stages of their career to hear the latest developments in Restorative Reproductive Medicine (RRM) research and network across number of disciplines. IIRRM provides a platform to exchange knowledge, share ideas and support new providers to establish themselves in the RRM Community. CME/CPD Application has been filed with the EACCME (European Accreditation Council for Continuing Medical Education).

Conference Agenda

Annual General Meeting & RRM Conference

September 7, 2019

Jump to the conference agenda

Location and Accommodation

Jump to Location and Accommodation

Restorative Reproduction with Neo Fertility

Jump to the Program : Conference Hosted by Neo-Fertility

September 6, 2019

 

Exhibiting & Sponsorship Opportunities

A unique opportunity to interact directly with medical education leaders, physicians, residents, medical students and representatives from national and international health organizations.

Jump to Exhibit & Sponsor

Registration is now Open

Join both days in person or by live and interactive broadcast.

Saturday, September 7, 2019

Plenary Room, Crowne Plaza Dublin Airport

8:15am - 9:00am

Breakfast and Registration

9:00am

15 min.

Welcome and Introductions

Phil Boyle, MD. IIRRM Board President. Founder and director of Neo Fertility Clinic, in Dublin Ireland.

9:15am

30 min.

Low oestradiol levels in pregnancy, treatment with oestradiol and DHEA

Karolina Andralojc, Phd. Radboud University Medical Centre, Department of Medical Microbiology. Nijmegen, Netherlands

9:45am

15 min.

Abstract Presentation : Cervical mucus patterns and the fertile window in women without known subfertility: A pooled analysis of 3 cohorts

Shahpar Najmabadi. PhD, MSPH. University of Utah.

10:00am

60 min.

Immune aspects of infertility and recurrent miscarriages: Current therapeutic possibilities

Diagnostic possibilities of immune-mediated infertility and recurrent miscarriages including LIT – therapy and KIR – related mechanisms treatment with G-CSF.

Prof Tomasz Sacha, PhD, MD. Kraków, Poland.

11:00am - 11:15am

 

Networking Break – Coffee, tea, biscuits

11:15am

15 min.

Abstract : Restorative Reproductive Medicine approach for infertility and recurrent miscarriage in the outpatient ob/gyn practice in Ukraine

 

11:30am

40 min.

Sympathomimetic treatment – Original concept, Clinical experience, wide range of conditions

Jerome Check, MD, PhD, FACOG. Division Head of Reproductive Endocrinology & Infertility. Cooper Institute for Reproductive Hormonal Disorders, Melrose Park, PA, USA. Professor of Obstetrics & Gynecology.

12:10pm

30 min.

Reduced Sympathetic Tone and subfertility–Clinical assessment and case presentation

Phil Boyle, MD. Founder and director of Neo Fertility Clinic, in Dublin Ireland. IIRRM President.

12:40pm

20 min.

Case Study

Case Presentation –Successful pregnancy with FSH 117iu using sympathomimetics

Phil Boyle, MD.

1:00pm - 2:00pm

Lunch Banquet Buffet

2:00pm

30 min.

Questions and Answer Session with Morning Speakers

Prof Tomasz Sacha, Dr. Jerome Check, Dr. Karolina Andralojc, Dr. Phil Boyle

2:30pm

30 min.

Restorative Reproductive Medicine: what does it take to be medical discipline?

Joseph Stanford, MD, MSPH. University of Utah, USA. IIRRM Board of Directors.

3:00pm

30 min.

Silent Endometriosis - approaches to surgical treatment

Waseem Kamran, MD. Dublin Ireland. Certified surgical gynaecological oncologist and cytoreductive surgeon at St James’s & Beacon Hospital.

3:30pm

30 min.

Does Progesterone reduce the risk of miscarriage? Progesterone, Progesterone Inhibiting factor and the PROMISE study

Jerome Check, MD, PhD, FACOG. Head of Reproductive Endocrinology & Infertility Division. Cooper Institute for Reproductive Hormonal Disorders, Melrose Park, PA, USA.

4:00pm - 4:15pm

 

Networking Break – Coffee, tea, biscuits

4:15pm

30 min.

Life Table Analysis – Current success rate of RRM if no previous IVF – 2015 Data

Theun de Groot, Phd. Nijmegen, Netherlands. Canisius Wilhelmina Hospital

4:45pm

15 min.

Lipiodol & HSG. What is the current practise and use among RRM Physicians?

Tracey Parnell, MD. Cranbrook, Canada. Director of RRM Clinic. IIRRM Board of Directors.

5:00pm

30 min.

Questions and Answer Session with Afternoon Speakers

Prof. Theun de Groot, Dr. Jerome Check, Dr. Waseem Kamran, Dr. Joseph Stanford

5:30pm

30 min.

IIRRM Updates: Looking to the future. Feedback, Questions, Closing Remarks

Lynn Keenan, MD. Clinical Professor of Medicine at the University of California, San Francisco/ Fresno Medical Education. President of the California Association of Natural Family Planning. Vice-President of the IIRRM.

Conference Evaluations - These must be completed in order to attain CME/CPD credit*

6:30pm

 

Wine and Cheese 

7:30pm

Dinner Banquet 

Poster Presentations

Redwood Room Foyer

Poster Presenter

Abstract 

Fertility Awareness: A Decision Tree for Healthcare Providers

Ashley Jensen, CNM, RN.  Nampa, ID, USA

Poster Presenter

Abstract 

The Impact of Intercourse on Menstrual Cycle Parameters in Women Without Known Subfertility: A Pooled Analysis of 3 Cohorts

Shahpar Najmabadi, Phd, MSPH, Utah, USA

 

Friday, September 6, 2019 - Hosted by Neo Fertility

Plenary Room, Crowne Plaza Dublin Airport

8:30am - 9:00am

Coffee/Tea and Registration

9:00am

60 min.

NeoFertility – New Chart, New Vision. 

Phil Boyle, MD. NeoFertility Director

  • Ethos, chart, user manual, Introductory presentation
  • Follow up form, habit helper, WWIT assessment routine
  • NeoFertility Score
  • Pregnancy management LDN, DHEA, Sympathomimetics in pregnancy

10:00am

45 min.

Neo Fertility App

• Development of the NeoFertility app
• Advantages of using an App for fertility tracking, data analysis, and research

10:45am - 11:15am

Networking Break – Coffee, tea, biscuits

11:15am

45 min.

The Virtual Fertility Advisor

Melissa Buchan,BS, CFCP.  Virtus Fertility Care.

12:00pm

45 min.

Experience of NeoFertility in Dublin

Dr. Agnes Toth, Neo Fertility Physician.

12:45pm

15 min.

Discussion

Panel of Morning Speakers

 

1:00pm - 2:00pm

Lunch

 

 

2:00pm

45 min.

Case presentations. Phil Boyle, MD, CFCP. Director of Neo Fertility.

  • Low AMH and male factor - elevated DFI combined
  • FSH 117iu
  • Ovulation on day 51 and successful pregnancy
  • LIT (Lymphocyte Immune Therapy)
  • KIR treatment
  • Review of practice Data 2015 and 2016

2:45pm

25min.

Experience of NeoFertility in California

Dr. Lynn Keenan, Fresno, California, USA. Professor of Clinical Medicine, UCSF & Program Director of Sleep Medicine Fellowship.

 

 

3:10pm

20 min.

Experience of NeoFertility in Croatia

Katarina Grigic, MD. Founder of FertilityCare Croatia and Natural Fertility (a centre located in Zagreb, Croatia)

3:30pm

30 min.

Networking Break – Coffee, tea, biscuits

4:00pm

30 min.

Neo Advisors – Training programme Thurs 30th Jan 2020

Ivana Zecevic, NeoFertility Advisor & Fertility Education Director.

• Review of course curriculum and training requirements

4:30pm

30 min.

Doctor training , Dr. Phil Boyle, Neo Fertility Director.

  • NaPro / RRM Doctor
  • Neo Doctor book of protocols and treatment
  • NeoFertility Clinic business plan
    • Benefits
    • Commitments
    • Electronic Medical Record
    • Cost

5:00pm

30 min.

Discussion, Questions and Answers : Full Panel of speakers

 

Register Online

Registration is also available in Euro's separately through Neo Fertility.

*CME/CPD Application has been filed with the EACCME (European Accreditation Council for Continuing Medical Education) for 6.0 credits.  The UEMS-EACCME has signed agreements with the majority of European countries, an agreement of mutual recognition of credits with the American Medical Association (AMA) as well as the Royal College of Physicians and Surgeons of Canada (RCPSC).  Please view their website for more information how this translates to the local governing body in your area.

Location and Accomodation

Northwood Park, Santry Demesne,
Dublin, Ireland
Phone : 353-1-8628888
A special conference rate of  €159.00 / €169.00 for a single/double room has been arranged with the hotel for those attending.  Call or email the hotel to book your room and mention you are booking in conjunction with the IIRRM conference.  Rates are guaranteed until the conference block is filled.
There is also a Holiday Inn Express Dublin Airport located adjacent to the Crowne Plaza.  The Dublin Airport is an 8 minute drive to the hotel, and the hotel provides a shuttle to and from the Dublin airport.

CONTACT US

 

Need more information?

Email us at: dublin@iirrm.org
Call us at:  +44 20 3289 0578  (UK &  Europe)
+1 717 461 9205  (North America & Australasia )